Rantasalmi Golfin paikallissäännöt

Paikallissäännöt kaudelle 2018

+ Hiekkaesteessä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja, ja ne saa rangaistuksetta poistaa (24-1)

+ Väylillä 1-6 ja 10-15 lyhyeksi leikatulla alueella  ja 7-9 ja 16-18 väylillä koko pelialueella maanpintaan työntyvät kivet ja kalliot ovat kiinteitä haittoja, joista saa vapautua rangaistuksetta (24-2)

+ Pelialueella olevat tiet, polut ja multa- tai hiekkapäällysteiset kaivetut salaojat ovat kiinteitä haittoja. (24-2)

+Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia.

Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen Säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Huom.: Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.”

+Etäisyysmittarin käyttö pelissä on sallittu. Sellaisen sovelluksen  käyttö, joka mittaa ilmansuuntaa, tuulta, lämpötilaa tai kentän kaltevuutta on kielletty. Sääntö 14-3  Tämän paikallissäännön ensimmäisestä rikkomisesta seuraa kaksi rangaistuslyöntiä ja toisesta rikkeestä pelistä sulkeminen.

 Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta:

* reikäpeli : reiän menetys

* lyöntipeli : kaksi lyöntiä

Merkkipaalut:

Valkoinen: Kentän ulkorajat

Keltainen: Vesieste

Punainen: Sivuvesieste

Sininen: Kunnostettava alue

Sinivalkea: Kunnostettava alue (pelaaminen kielletty)